Asimi Zu

Informasjon om forbrukslån

Apr
04

Forbrukslån

Forbrukslån hører til blant de mest populære låntypene som finnes i Norge. En av grunnene til dette er at forbruket hos mange øker og et økt forbruk må finansieres på en eller annen måte. Det er her forbrukslånet ofte kommer inn i bildet. Med et forbrukslån er det ingen som stiller krav til hva lånet skal brukes til og du trenger ikke stille sikkerhet for lånet. Dette er fordeler som mange benytter seg av, men det er viktig å huske på at det også er ulemper med et forbrukslån. Slike lån er en del dyrere enn vanlige lån, nettopp på grunn av den manglende sikkerheten. Da er det banken som tar den fulle risiko og det tar de seg betalt for. Derfor vil du oppleve at på et boliglån, med sikkerhet i boligen, slipper du med en rente på kanskje 3-4 %, mens renten på et forbrukslån i mange tilfeller er på minst 10 % og gjerne høyere.
Vi er veldig glade i å pusse opp her i Norge og nettopp oppussing er en av de tingene som mange bruker et forbrukslån til.  Det er ikke alltid enkelt å spare opp til et nytt kjøkken eller bad, spesielt ikke om du ønsker å pusse opp før det er for sent. Om kjøkkenet eller badet begynner å bli gammelt og slitt, så lønner det seg å gjøre noe ved det. Bor du i egen bolig så er du helt sikkert interessert i å beholde verdien på denne og gjerne øke den om det er mulig. Nettopp oppussing av de viktigste rommene i en leilighet eller enebolig, er noe som i mange tilfeller øker verdien på boligen og derfor kan det være fornuftig med et forbrukslån til dette.

Hva koster et forbrukslån

Det er vanskelig å si presis hva et forbrukslån koster. Dette skyldes at spesielt renten fastsettes individuelt fra kunde til kunde, og derfor er det ikke så enkelt å regne ut kostnaden på lånet før du har fått søknaden behandlet. Før du kommer så langt så må du finne den eller de banker som du ønsker å søke om lån hos. Her er utvalget veldig stort og du kan søke om lån fra kr 5 000 til kr 500,000. Det er viktig å få med seg at skal du låne mer enn kr 250,000, så krever de fleste banker og finansieringsselskaper at dere er to som søker sammen.  Du kan søke om det beløp du ønsker, men først etter en kredittvurdering av økonomien din vil det bli avgjort hvor mye du eventuelt får låne. Når din søknad har kommet inn til banken vil de se på inntekten din, om du har annen gjeld og hvor høy en husleie du betaler hver måned. Ut fra disse tall vil de regne ut en kredittscore og det er denne som avgjør om lånet blir godkjent, hvor mye du får låne og til hvilken rente. Alt dette skjer i løpet av få sekunder og regnes ut av avanserte datasystemer, hvilket også er grunnen til at du som regel vil få svar på søknaden din i løpet av kort tid.
Du kan også kalkulerer kostnader for forbrukslån hos Kapitalkassen.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *